“De winkel met de AAP”, wordt de winkel ook wel genoemd. Dit vanwege het feit dat er al meer dan 50 jaar een aap voor de winkel staat. De aap is echt een herkenning geworden voor onze winkel en tevens een begrip in West-Friesland.

De winkel heeft altijd in de Lange Kerstraat gezeten en bestaat al sinds 1935. De oprichters van Ooms Feestwinkel zijn Arie en Marie Ooms. In 1935 openden zij een winkel in het voorste gedeelte van hun woning aan de Lange Kerkstraat nummer 30. Het assortiment, wat bestond uit dakpan-/steentjes papier, knutselartikelen en decoratiematerialen, werd spoedig uitgebreid met feestartikelen. Na een aantal jaren was het assortiment feestartikelen zeer breed en werd de feestwinkel echt een feit.

Bekijk HIER een video van onze winkel!

Mia Ooms-van Iersel, de oudste dochter van Arie en Marie, was de degene die de zaak van haar ouders overnam. Na ongeveer 10 jaar heeft Nan Ooms-van Stralen, zus van Mia, de zaak overgenomen en voortgezet. Zij heeft dit samen met haar man Cees 27 jaar gedaan. In 2004 zijn zij verhuisd naar de overzijde van de straat en daardoor uitgegroeid naar de huidige winkel met een oppervlakte van bijna 200m2.

In januari 2012 hebben wij, Inge van Dulmen (kleindochter van Arie en Marie) en René Geijssen, als derde generatie van de familie de traditie voortgezet en de winkel overgenomen van Nan en Cees.

Het ondernemen is ons niet onbekend, aangezien wij al meer dan 20 jaar de eigenaren zijn van Anjo Kleinvak.
Anjo Kleinvak is een winkel met fournituren, stoffen, handwerkmaterialen, wol en hobbyartikelen.

Samen met Melissa, Ruby, Duncan en Maxx vormen wij een zeer enthousiast team.
Onder ons motto “Het is pas feest, als je bij Ooms bent geweest”, staan wij alle dagen voor u klaar!

Graag tot ziens bij Ooms Feestwinkel!

Inge van Dulmen.

Ooms Feestwinkel
Lange Kerkstraat 19
1621EG Hoorn
0229-211512
[email protected]